Johanna, Samuel ja Nico

Johanna, Samuel ja Nico
Johanna, Samuel ja Nico

Ratatie blogissa taltioidaan elämän pieniä ohikiitäviä hetkiä, asustellaan maalla noin tunnin matkan päässä Helsingistä vanhassa pankkitalossa, jossa puuhaa ja remonttia riittää! Välillä ihastellaan sisustusasioita, välillä valokuvausta ja milloin mitäkin. Tervetuloa mukaan!

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Billnäs

Viime lauantaina pakattiin auto, otettiin peräkärry mukaan ja suunnattiin kohti Fiskarsin ja Billnäsin antiikkipäiviä. Ensimmäisenä valloittava Billnäs, joka oli niin kaunis ja idyllinen, että tämmöinen esteetikko ihastui täysin!

Ravintola ihanassa vanhassa rakennuksessa. Ja noi kukat, jotka kiipeävät tuota vanhan rakennuksen seinää!

Tämän rakennuksen vieressä etualalla oli seuraava ihanuus.

Ja täällä erityisesti kiinnosti Ranskasta tuotu antiikki, tunnelma oli myös juuri oikeanlainen, vähän hämyinen.

Erityisesti täältä jäi mieleen lasten upeat rautasängyt, joita ei muualla ole tullut vastaan, nuo oranssit rautatuolit sekä tuo pienen pojan pää. Yksi löytö tehtiin; iso kaasulamppu, joka lähti meidän matkaan.

Itse alueella oli paljon kojuja ja ihania vanhoja tavaroita. Mitään ei kuitenkaan täältä varsinaiselta alueelta lähtenyt mukaan, vaikkakin tämä seuraavissa kuvissa oleva hevonen jäi kyllä mieleen. Samaa hevosta olen nähnyt hylätyissä paikoissa, vanhoissa linnoissa. Ainakin pinterestistä löytyy upeita kuvia Henk van Rensbergen Abandoned places.

Tässä vaiheessa alkoi olla jo pienimmällä matkalaisella pientä väsymystä ilmassa, joten kuvailu jäi vähemmälle ja keskityttiin ”tehokkaaseen” katseluun, joka päättyi evästaukoon ennen seuraava kohdetta, Fiskarssia, josta kerron seuraavassa postauksessa.

Ensimmäinen kerta Billnäsissä kuten antiikkipäivilläkin. Ehdottomasti kannattaa lähteä jo sen tunnelman vuoksi. Estetiikkaa löytyy niin vanhoista tavaroista kuin maisemista, että rakennuksista. Tässä vielä muutamasta ihanasta talosta kuvia.

Nämä mahtavat portit johdattivat tähän ihanaan taloon.

Moimoi, seuraavassa lisää Fiskarssista ja pääteasemasta Tammisaaresta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti