Johanna, Samuel ja Nico

Johanna, Samuel ja Nico
Johanna, Samuel ja Nico

Ratatie blogissa taltioidaan elämän pieniä ohikiitäviä hetkiä, asustellaan maalla noin tunnin matkan päässä Helsingistä vanhassa pankkitalossa, jossa puuhaa ja remonttia riittää! Välillä ihastellaan sisustusasioita, välillä valokuvausta ja milloin mitäkin. Tervetuloa mukaan!

maanantai 9. lokakuuta 2017

Koulutehtäviä

Näin taas. Koulussa ollaan jälleen ja opiskellaan. On koulutehtäviä, jotka on mielessä vapaa-ajallakin. Viimeksi valmistuin helmikuussa 2015 ja päätin, että opiskelut olivat nyt sitten tässä. Ei enää ikinä. Olin opiskellut lähes taukoamatta 28 vuotta. Ihanaa, vihdoin vapaa! Voin vain elää tätä elämää! Ilman sitä, että aina on joku opintoihin liittyvä taustastressi; täytyy lukea, tehdä tehtävät, tenttiä ym, mitä näitä nyt on! No niin..en kai sitten vain osannut.

Hahaa, eli tässä sitä taas ollaan! Mutta nyt on kyllä niin kivaa, ettei voi valittaa. Vaikka jälleen "vapaa-aikaa" värittää semmoinen taustajyskytys, että niin on ne kotitehtävät, täytyisi myös opiskella, "aika menee hukkaan jos vain tässä otan rennosti”, niin täytyy sanoa, että en ole kyllä katunut valokuvausopintoihin lähtemistä.

Viime opintopäiviltä saimme yhdeksi kotitehtäväksi valita vanhan ajan valokuvaajan ottama omakuva ja tehdä siitä samaan henkeen omakuva. Viime viikonloppuna kurssikaverin kanssa lähdimme etsimiämme kuvia sitten toteuttamaan. Ihan alkuun tuskailin, kun en meinannut löytää kuvaa ja sittemmin niitä inspiroivia kuvia löytyi niin paljon, että kaikkia en ehdi toteuttamaan. Ylemmissä kuvissa harjoittelen alla olevaa kuvaajaa ja kuvaa.

"Vivian Maier (1926-2009) oli yhdysvaltalainen valokuvaaja, jonka valokuvat löydettiin vasta hänen kuolemansa jälkeen. Hän toimi lastenhoitajana ja syrjäänvetäytyvänä ei koskaan puhunut yksityiselämästään edes työnantajilleen, joiden luona asui. Sekä vapaa-aikanaan että viedessään lapsia retkille, hän kuvasi kohtaamiaan ihmisiä ja näkymiä. Tämän lisäksi hän usein jututti kuvaamiaan ihmisiä ja nauhoitti keskusteluja ääninauhurilla, jolloin hän usein käyttäytyi monilla eri tavoin, puhui erilaisilla korostuksilla ja käytti eri nimiä, tuskin koskaan oikeaa nimeäään."

Inspiroidun ihmisten tarinoista ja koska olen visuaalinen, niin tämä maailma tarjoaa molempia. Usein näissä kuvaussessioissa on myös sellaista seikkailun tuntua, lähteä jonnekin ja kuvaamisen lisäksi tapahtuu aina muitakin asioita. Esimerkiksi nyt kaverin kuvatessa oli hauska seurata viereiseltä seinältä ihmisten ilmeitä. Ihmiset toimi melko samalla lailla; alkuun uteliaina katsoivat mitä mielenkiintoista kaverini kuvaa ja kun huomasivat minut, käänsivät katseen ja jatkoivat matkaa. Tuli kahviteltua, syötyä ja höpöteltyä ja kaikesta tästä jäi vielä muistoksi kuvat. Mutta arvatenkaan kuvani ei vielä ole valmis, täytynee harjoitella vielä!<3

2 kommenttia:

  1. Hienot kuvat oot ottanut! Tosi kiva muuten nähdä ja lukea näistä sunkin kotitehtävistä, jotka olikin hauskasti aika samoilla linjoilla omien kanssa! :D Mielenkiinnolla seurailen, visuaalisuus ja tarinat kun kiinnostavat mua myös. Katsoin viikonloppuna tuon Vivian Maierista tehdyn dokumentin ja tykkäsin ihan hirveästi! Niiiin kiehtova tarina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Hauskaa kun puuhaillaan samoja juttuja, mielenkiinnolla seuraan sua myös!:)Tuo Vivian Maierin tarina tosiaan vaikuttaa mielenkiintoiselta, pitääpä etsiä tuo dokumentti kans!

      Poista