Johanna, Samuel ja Nico

Johanna, Samuel ja Nico
Johanna, Samuel ja Nico

Ratatie blogissa taltioidaan elämän pieniä ohikiitäviä hetkiä, asustellaan maalla noin tunnin matkan päässä Helsingistä vanhassa pankkitalossa, jossa puuhaa ja remonttia riittää! Välillä ihastellaan sisustusasioita, välillä valokuvausta ja milloin mitäkin. Tervetuloa mukaan!

perjantai 2. syyskuuta 2016

Ulkopöytä

Ensimmäinen kesä talossa ja vieraita oli tulossa paljon kylään. Johannalla oli unelma pitkästä pitkästä ulkopöydästä jonka ympärillä puheen sorinaa ja vilskettä koko kesän. Otin mittanauhan käteen ja mittasin ns. virallisen pöydän paikan/kivetyksen ja kysyin rouvalta varovasti, että mitenkähän päin meinasit sen pitkän pitkän pöydän tähän laittaa.
Tästä näin vaan jatkuu nurmikolle vastasi Johanna.
Ja tästä syntyi idea, että teinkin pöydä kolmesta noin 4,5m lankusta jonka pistin keskeltä kahtia. Näin sain (saumattoman) pitkän pitkän pöydän tai vierekkäin aseteltuna hyvin leveän pöydän normi käyttöön.
Puuksi valitsin paksua tuppeen sahattua haapalankkua joka kestää hyvin ulkokäytössä. Käsittelyksi laiton homeen estoksi ja harmaan sävyä antamaan rautasulfaattia, sprii pohjaista tammipetsiä reilusti ohennettuna antamaan tummuutta ja suojaksi usea kerros verissa tärpätti seosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti