Johanna, Samuel ja Nico

Johanna, Samuel ja Nico
Johanna, Samuel ja Nico

Ratatie blogissa taltioidaan elämän pieniä ohikiitäviä hetkiä, asustellaan maalla noin tunnin matkan päässä Helsingistä vanhassa pankkitalossa, jossa puuhaa ja remonttia riittää! Välillä ihastellaan sisustusasioita, välillä valokuvausta ja milloin mitäkin. Tervetuloa mukaan!

lauantai 8. lokakuuta 2016

Intiaanitaulu

Pinterestistä löytyi kaunis kuva pienestä pojasta, jolla on intiaanipäähine päässä. Jotenkin kaikki intiaaniaiheiset jutut on aina kiinnostanut, niin tämän löytäessäni, halusin tulostaa sen isoksi tauluksi. Kuva oli kuitenkin niin heikkolaatuinen, ettei siitä saanut tulostettua kuin A3:n, joka olis ollut liian pieni.. Ja sekin vähän rakeinen.

Niinpä sitten Nico kysyi ystävältään Ana-Katrina Bennetiltä, voisiko hän piirtää meille taulun kyseisestä kuvasta. Huhhuh, siitä tuli ihan mieletön ja siis lyijykynällä tehty koko taideteos!! Kas tässä! Eikä välttämättä kyllä kuvissa edes pääse oikeuksiinsa, kuin upee tuo on.

Pyöriteltiin aika kauan, et mihin taulun laittaa. Nico teki taululle kehykset ja vaikka ihan alunperin sen oli tarkoitus tulla yläkerran aulan televisiotilaan, niin nopeasti kävi ilmi, että se on aivan väärä paikka taululle. Väärä siksi, että se ansaitsee tulla enemmän näkyville, niin että siitä saa nauttia enemmän. Ja mikä sen parempi paikka kuin makuuhuone.

Intiaanien viisauksia

”Mitä elämä on? Se on tulikärpäsen säihke yön pimeydessä. Se on biisonin höyryävä hengitys talvella. Se on ohut varjo, joka juoksee nurmella ja katoaa auringonlaskussa” -Blackfoot

”Kun osoitat kunnioituksesi muille eläville asioille, ne vastaavat kunnioittamalla sinua.” -Arapaho

"Kuuntele! Muuten kielesi tekee sinut kuuroksi.”
(Cherokeiden sananparsi)

"Miksi otat väkivalloin sen minkä voit saada rakastamalla?”-Powhatan

”Ihmiskunta ei ole kutonut elämän verkkoa. Me olemme yksi lanka siinä. Mitä me teemmekään verkolle, teemme itsellemme. Kaikki asiat ovat sidoksissa toisiinsa. Kaikki asiat ovat yhteydessä.”
-Chief Seattle

”Kerran Jonas Bear vei minut lammelle ja kehoitti minua kurkistamaan lampeen kysyen:”Mitä näet siellä?”
”Näen oman peilikuvani.”
”Työnnä tämä keppi veteen ja hämmennä kuvaasi.”
Kun olin tehnyt sen, hän kysyi: ”Mitä nyt näet?”
”Kasvoni ovat täysin vääristyneet.”
”Pidätkö siitä mitä näet?”
”Tiedän ettei minun kuuluisi näyttää tuollaiselta.”
”Kun tapaat jonkun, jonka olemus ärsyttää sinua heti, muista aina katselevasi oman itsesi peilikuvaa -henkilössä on jotain sellaista, mistä et pidä itsessäsi ja minkä olemassaoloa et myönnä. Kun näet tuon piirteen jossakussa toisessa, et pidä hänestä, mutta tosi asiassa olet tyytymätön itseesi."

-Kirjasta: Äitini tuuli, Bear Heart

Mun pikkuintiaani heräsi päiväunilta. Lähdetään leikkimään. Kivaa viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Onpa upea taulu! Hienon kuvan löysit ja löysitte vielä taitelijan tekemäänkin sen. Onnittelut hienosta taulusta. Itselleni on aina vaikeaa keksiä, mitä seinille voisi laittaa. MAkkarinne näyttää olevan hyvä paikka taululle, olet oikeassa, se tulee siellä oikeuksiinsa, kun on tilaa ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Taulut on kyllä hankalia, siksipä meillä seinät vielä melko tyhjillään;) Mukavaa, että löysin blogisi tämän kommentin kautta:)

   Poista