Johanna, Samuel ja Nico

Johanna, Samuel ja Nico
Johanna, Samuel ja Nico

Ratatie blogissa taltioidaan elämän pieniä ohikiitäviä hetkiä, asustellaan maalla noin tunnin matkan päässä Helsingistä vanhassa pankkitalossa, jossa puuhaa ja remonttia riittää! Välillä ihastellaan sisustusasioita, välillä valokuvausta ja milloin mitäkin. Tervetuloa mukaan!

perjantai 11. elokuuta 2017

Jotain kivaa alkamassa

Erilaisia kuvia. Uusia ja vanhoja. Tulevaan valmistautumista. Kutkuttavaa jännitystä. Inspiroitumista. Semmosta, kun välillä muistaa mitä on tulossa, alkaa hymyillyttämään. Tulee onnen tunne, ehkä vähän semmonen ”voiko tää olla totta”-fiilis. Ja sitten myös mausteena pientä pelkoa; tuleeko musta hyvä, opinko tai menetänkö luovuuden, kun tulee enemmän tietoa, ”sääntöjä”. Alanko vaatia itseltäni liikaa, menetänkö sitä kautta inspiraation.

Mutta toisaalta. ”the only photographer you should compare yourself to is the one you used to be” Jonkin verran jo nyt pelkästään kuvia ottamalla olen kehittynyt parempaan.

Tämä kuva on otettu melkein tasan vuosi sitten, enkä pysty ottamaan kunniaa tästä itselleni ;)

”What I like about photographs is that they capture a moment that`s gone forever, impossible to reproduce.”
-Karl Lagerfeld

Tämä kuva on otettu 3 vuotta sitten muutama tunti sen jälkeen, kun olen jälleen tehnyt testin, joka näyttää jälleen tyhmää yhtä viivaa. Kuukaudesta toiseen. Eikö tää koskaan lopu? Muistan sen pettymyksen, epätoivon, surun, tyhjyyden ja merkityksettömyyden. Mutta silti mä/me näytetään ihan onnellisilta.

”This is what I like about photographs. They`re proof that once, even if just for a heartbeat, everything was perfect.”

”photography is an art of observation. It has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.”
-Elliot Erwitt

”Birth certificates show that you were born. Death certificates show that you died. Photographs show that you really lived.”
-The Shoppe Desingns

Ylipäätään valokuvauksessa kiinnostaa jollain laillla historia ja se, että valokuvista jää jälki tähän maailmaan. Pienet hetket tallentuu ikuisesti. Ihmiset. Ja se sen hetkinen maailma.

”Photograph each day so we can live forever. <3”
-Explore My World

Ja tää on musta paras:

”The camera is an instrument that teaches people how to SEE without a camera”
-Dorothea Lange

”Money can´t buy you happiness, but it can buy you camera gear. And that`s pretty much the same thing."

Mulla on ollut tässä aikaa miettiä. Olen käynyt läpi vanhoja kuvia ja kuten huomaat, olen lueskellut valokuvaamiseen liittyen ajatuksia. Joita olen sitten täällä pureskellut. Siten valmistautunut tulevaan. Ja voi hitsi, miten onnellinen olen jo pelkästään noiden kuvien selaamisesta. Tuntuu siltä, että olen aika onnekas<3 On elämässä ihania ihmisiä ja onnellisia hetkiä.

Jos et vielä arvannut mihin tämä kaikki liittyy, niin olen aloittamassa valokuvausopinnot. Huhhuh. Nyt se on kirjoitettu tähän. Vähän jännittää. Mutta loppupeleissä sillain hyvällä tavalla. Kutkuttavalla ja vähän pelottavalla. Mutta eikö aina kaikkeen tärkeään uuteen liity vähän pelkoa. Muuten se ei olis niin kutkuttavaakaan.

Ihanaa viikonloppua!<3 Mä olen lähdössä ystävän kanssa Tallinnaan viikonloppuna, sekin on aika jännää. Hih.

4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia <3 Ihanaa viikonloppua ja iloista reissua Tallinnaan <3

  VastaaPoista
 2. Voi vitsit, mahtavaa! <3 Se on minullakin haaveissa, mutta ihan vielä ei ole sen aika. Tuo tunne jota kuvailit on muuten tosi tuttu, ja yleensä liittyy jollain tapaa juuri valokuvaamiseen. :D Millainen koulutus sinulla on edessä? :) Onnea uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!:) Aloitan Helsinki Design Schoolissa, josta itseasiassa kuulin ensimmäistä kertaa nyt kesällä. Ja tää oli niin kutkuttavaa ettei pystynyt ohittamaan<3 varsinkin kun vielä voi opiskella töiden ohessa;) kiitos tsempeistä<3

   Poista